(Pokke) kanker vrij!

Vandaag was de dag dat we de uitslag zouden horen. Nou, je wil niet weten hoe slecht ik heb geslapen vannacht en hoe focking cranky ik vanmorgen was! Arthur zei nog: Nou het lijkt wel of je weer zwanger bent! Was dat maar zo zei ik! En niet die pokkekanker! Man wat een zenuwen had ik zeg! niet normaal! Ik kan veel hendelen, maar deze dag was toch wel een van de meest heftige in mijn leven. We zouden dus te horen krijgen of de kanker echt door middel van de eerste operatie verdwenen zou zijn en zo niet dan zou ik nog een aantal chemokuren moeten ondergaan. Dan denk je misschien: Joh er zijn mensen die doodgaan aan kanker, tuurlijk dat is ook zo en dat gun je niemand (het leven is al zo oneerlijk) maar ik kan niet omschrijven hoe het je leven veranderd op het moment dat je voor de eerste keer hoort dat je kanker hebt! Dat is echt zo bizar! Alle normale dagelijkse dingen die altijd vanzelf gaan zijn ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Vandaar dat ik juist die dingen ook (nog) veel meer ben gaan waarderen…

Zaten we dan in de metro onderweg naar het ziekenhuis. Alle ogen op mij gericht want al die mensen zien eerst die rolstoel en dan pas Kimmie. Gelukkig ben ik daar straks vanaf! Wat een respect heb ik gekregen voor de medemens in een rolstoel! Of het nou vast of tijdelijk is..staar die mensen niet zo aan en zeg gewoon normaal gedag. Het zijn ook gewoon mensen net als jij van vlees en bloed! Oja en mocht de RET dit lezen (vast niet! hahah) maak alsjeblief die vieze gore pisliften schoon! Dat is nog erger dan die starende mensen! Nou weer genoeg geklaagd voor vandaag op naar het ziekenhuis! We moesten dit keer in het nieuwe ziekenhuis zijn (deze is sinds de laatste keer verhuisd) dus toch maar even op tijd weggegaan.

Zit je dan 20 minuten van te voren in zo’n fris nieuwe witte saaie schone dooie wachtkamer te wachten. En dan denk je: oke, tering nog 20 minuten wachten! Oké, 2 minuten voorbij…ik ga even naar het toilet, na 7 minuten ppffffff killing! maar toen werden we al geroepen! Nou dat gebeurd niet vaak dat een dokter eerder is 🙂

Toen we de spreekkamer binnenliepen meteen al: ik heb goed nieuws! Je hebt geen chemokuren nodig. De kanker is eruit en je bent kankervrij! Nou je begrijpt wel dat alle spanning er toen uitkwam! Ik besefte het ook nog niet. Het drong pas tot me door toen we bij de lift stonden op de terugweg. Zo sta je fris en fruitig in het leven en dan krijg je ineens (BAM) uit het niets eierstokkanker en ben je kankerpatiënt…en zo ben je er ook (na een aantal weken/maanden in de molen) ineens weer vanaf! Ik kon het niet geloven!

Na veel vragen en antwoorden gingen we met een euforisch gevoel maar meteen vreten en shoppen in de stad want ja we moesten het toch een beetje vieren. Ik wil als ik weer lekker kan dansen een feest geven voor vrienden en familie maar dat volgt nog…eerst ff rustig herstellen van de laatste operatie.

Natuurlijk is het nog niet helemaal voorbij….Er zijn nog om de drie maanden controles in het ziekenhuis, zelf wil ik nog een afspraak bij de dermatoloog (moedervlekken verwijderen uit voorzorg) om mezelf gerust te stellen. Die moedervlekken vind ik toch al lelijk dus weg ermee. Ook nog een extra CT scan (op eigen verzoek) om nogmaals even de plekjes op de longen te bekijken of dit echt niets is om mij zorgen over te maken. Dit kwam in de eerste CT scan omhoog maar kan ook van een hoest zijn. (maar ik laat mij niet gek maken, alles checken!) dan nog het erfelijkheidsonderzoek voor mijn dochter waar we dieper op ingaan en een afspraak bij een maatschappelijk werker om de boel af te sluiten en te verwerken. Nou genoeg om nog over te schrijven dus!

Ik ga kappen nu. Het was een emotionele topdag!

9 Reacties

 1. Muna
  28 mei 2018 / 11:40 pm

  Ik kan niet omschrijven hoe ongeloofelijk knap en dapper ik het vind dat en hoe je dit hebt gedaan!
  Het was een grote schok toen we het voor het eerst hoorden, wat een heftige periode was dat, jeetje maar gelukkig kwam het vandaag hier een einde aan.
  Want vandaag was de BIG day en krijg je te horen dat je kankervrij bent en nog lang niet van ons af bent babe (wij gaan gewoon op ons 80ste nog steeds los/ chillen) hahha wat een opluchting was dat pfff, GEFELICITEERD mop en Arthur! jullie zijn mijn heros!
  Wij gaan het leven vieren❤, wens je een spoedig herstel en binnenkort gaan hierop proosten lekker dansen en gek doen.

 2. Lisa
  29 mei 2018 / 8:06 am

  Wat ben ik blij om te horen dat je kankervrij bent Kimmie. Geweldig nieuws! Ik sprong een gat in de lucht na je berichtje. Je bent echt een strijder een bikkel dat je dit had moeten mee maken.. wens je niemand.. geweldige blogs en vloggs haha moest wel om je lachen haha coco chanel , goeie keuze ! Ik waardeer mensen die uit zo’n nare ziekte komen dat zij echt een BIKKEL ZIJN. Gelukkig stond je er niet alleen voor, je hebt je mannetje en je lieve vriendinnen die voor je klaar staan no matter what. Jij hebt dit overleefd wat een HELD. Geniet van je gezin en natuurlijk doen wij snel een drankje en een dansje na je herstel.. Whoeehooeee!! Love you babe.

 3. Stef
  29 mei 2018 / 8:52 am

  Zo wat een goed nieuws was dat!!! En wat een opluchting!!
  Eindelijk is het allemaal weg, uit je lichaam ermee!
  Daar moet op gedronken worden.. En gedanst.. En gefeest.. Maar vooral inderdaad het leven vieren met alle mensen die dichtbij jullie staan!
  Zo blij dat alles goed is meis!

 4. Stef
  29 mei 2018 / 8:59 am

  En wat een leuke vlog weer!
  Heb je snel gedaan die selfiestick gekocht
  Goed dat je jezelf even lekker hebt laten verwennen!!

 5. Kimberley
  29 mei 2018 / 11:55 am

  Lieve Kim,
  Wat heb ik een bewondering voor jou!
  Ondanks de angst, het verdriet en (de letterlijke) pijn ben je sterk en positief gebleven. Ik vind het natuurlijk ook FANTASTISCH dat je van die kutziekte af bent, wat een opluchting!! en dat jullie na je herstel weer verder kunnen met genieten en LEVEN! Want jij mag (nog lang) niet gemist worden!!
  Respect voor jou, kanjer! Xx

 6. Krista
  30 mei 2018 / 2:42 pm

  Lieve Kim,

  Wat een leuke creatieve vlog! Ik moest weer hard lachen.
  Daarnaast uiteraard heel knap hoe je er de afgelopen maanden mee bent omgegaan.
  Je bent een mooie sterke vrouw. Je komt er weer helemaal bovenop. Daar twijfel ik niet aan.
  Alleen nog even rustig aan nu. Maar dan kom je er juist nog sterker uit!
  Mooi dat je deze ervaringen deelt. In eerste instantie voor jezelf, maar ik denk ook dat dit inspirerend kan zijn voor anderen. Heel veel succes ermee lieve Kimmie en ik zie je binnenkort weer!! Dikke kus.

 7. Nicolette
  14 juni 2018 / 9:41 pm

  Super leuk kimmie !!!
  Echt Kim zoals we die kennen ! Ga door door !
  Xxx niekje ❤️

 8. 14 juni 2018 / 9:52 pm

  Bedankt allemaal! Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik ben nu eindelijk een beetje aan het genieten van alles 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.